Som així. A Cubelles, quan ens cau una garrotada, ens aixequem. Si ens vénen maldades, reaccionem. Amb empenta, amb coratge i, sí, quan cal, amb un punt d’altivesa i tot. De plagues que malmetien la nostra economia, els nostres camps i conreus, n’hem anat servits tota la vida. Prou que ho sabien els nostres avis i avantpassats, que plantaven cara i patien per la fil·loxera, el míldiu, els corcs... Però sempre dempeus, amb el vent de cara i les mans rugoses.
Des del primer moment vam ser conscients que, abans que res, calia prioritzar i destinar bona part dels nostres recursos a protegir i donar cobertura als comerciants i les famílies que més durament patien per la pandèmia. Tanmateix, un cop assegurades les principals necessitats de les nostres veïnes i veïns, hem volgut mantenir ben viu l’esperit de la Festa de la Verema i celebrar una edició –la número 33- del tot excepcional. Única perquè no tindrà el seu format tradicional ni ens podrem aplegar a la plaça del Mercat a gaudir de la música, la gastronomia i de tota la bona gent que s’estima Cubelles. Però, no obstant, extraordinària perquè servirà per homenatjar el nostre teixit comercial, la restauració del nostre poble i totes les persones que es trenquen la cara dia rere dia per impulsar l’economia de la nostra vila i, en situacions extremes com les viscudes recentment, vetllar per nosaltres i que ningú no es quedi enrere.
La riquesa del nostre poble no la determina el seu PIB sinó la immensa qualitat humana d’aquests restauradors i restauradores, del nostre comerç de proximitat. Agraïm-los, doncs, la seva feina i gaudim d’aquestes excepcionals jornades gastronòmiques. I fem-ho amb respecte i amb la ment posada, també, en la propera edició de la festa, la millor de la història.
Visca la Verema i visca Cubelles!
Rosa Fonoll Trini Vicente
Alcaldessa Regidora de Turisme
Menús Gastrónomics Festa de la Verema 2020
Enguany participar a la Verema té premi: un dels nous barrets de Turisme de Cubelles / Penedès Marítim. Per aconseguir-ho només heu de publicar a Facebook, Tuitter o Instagram una foto del menú de la Verema que degusteu i etiquetar-ho amb #VeremaCubelles + #JoEmQuedoACubelles + #nom del restaurant. Podreu passar a buscar el vostre barret per l’oficina de turisme o el punt d’informació de la platja fins el 15 de setembre (promoció vàlida fins a finalització d’existències).
MOLT IMPORTANT. Com a conseqüència de les mesures de protecció per la pandèmia del Coronavirus (Covid-19) és imprescindible reserva prèvia a tots els establiments de restauració que participen.
RECORDEU: DISTÀNCIA / MANS / MASCARETA
EL RACÓ D’EN PINILLA. Carrer de la Creu, 4. Reserves: 93 895 62 43 o 628 11 90 54
Dinar gastronòmic Verema d’en Pinilla
(Divendres 4, dissabte 5 i diumenge 6 de setembre)
Primers (a escollir)
Amanida de burrata amb tomàquet, figues i salsa pesto
Canelons de Calçots
Segons (a escollir)
Paella de cranc blau
Bacallà amb all i oli i fons de tomàquet
Cua de bou a la xocolata amb vi (3 € suplement)
Postres a escollir i una consumició inclosa
Preu per persona: 25,00 € (IVA inclòs)
EL PEIXET. Passeig Marítim, 18. Reserves: 93 816 20 09
Sopar gastronòmic Verema El Peixet
(Divendres 4, dissabte 5 i diumenge 6 de setembre)
Primers (a escollir)
Crep arròs salvatge amb gamba de Vilanova i reducció de cranc
Ceviche de corbina
Segons (a escollir)
Arròs cremós de gamba de Vilanova
Llom de bacallà amb salsa de pebrots del piquillo
Postres
Semifred de plàtan i xocolata
Beguda: Ampolla de vi DO Penedès Freye o Pla de la Creu cada 2 persones o 1 consumició
Preu per persona: 30,00 € (IVA inclòs)
CAL TALA. Passeig de la Marina, 31-32. Reserves: 93 896 94 57
Dinar i sopar gastronòmic Verema Cal Tala
(Dinar divendres 4, dissabte 5 i diumenge 6 de setembre / Sopar dissabte 5 de setembre)
Primers (a escollir)
Xató de Cubelles.
Esqueixada de Bacallà amb perles de Mòdena.
Musclos picantons Cal Tala.
Carpaccio de Pop de la casa.
Segons (a escollir)
Caldereta de Marisc (Min. 2 persones)
Arròs Negre a la Menorquina
Entrecot de Vedella al gust.
Secret Ibèric amb guarnició.
Postres casolans
Crema catalana
Flam de formatge
Una consumició inclosa
Preu per persona: 22,00 € (IVA inclòs)
CASA VOSTRA. Passeig Narcís Bardají, 9-13 Reserves: 627 83 49 56 o 93 816 20 84 / nesorest@gamail.com
Sopar Verema Tast gastronòmic Casa Vostra
(Divendres 4 i dissabte 5 de setembre)
1. Duo seitons vinagre/anxoves 00 cantàbric.
2. Llàgrimes de pernil de gla Los Pedroches.
Entre plat, pausa: traguet de marc de cava i menta.
3. Núvol de bacallà d’autor.
4. Tronquet de pop gallec a feira.
6. Tàrtar de tonyina Casa Vostra.
Entre plat, pausa: Tastet de sopa freda de síndria i llima.
7. Arròs melós de fricandó.
Postres i cloenda: músic amb vi dolç de la terra.
Preu per persona: 35,00 Euros
VERMUTERIA ACH LA FESTA. Carrer Major, 19. Reserves: 93 042 11 62 o 657 17 94 19
Sopar gastronòmic a la fresca La Festa
(Divendres 4 i dissabte 5)
Aperitiu
Musclos a la marinera
Croquetes variades
Entrants (a escollir)
Torrada amb escalivada i anxoves
Torrada amb sobrassada amb mel, formatge i nous
Principal (a escollir)
Cua de Bou al vi negre
Cocotxes de bacallà al pil-pil.
Postres a escollir o cafè i una consumició inclosa
Preu per persona: 25,00 € (IVA inclòs)
CHE CHARLIE. Passeig de la Mar Mediterrània, 87. Reserves: 644 28 23 11
Sopar gastronòmic Verema Che Charlie
(Divendres 4, dissabte 5 i diumenge 6 de setembre)
Aperitiu
Cucurutxo de mousse de formatge blau amb caramel de vi negre.
Entrants
Tàrtar de salmó sobre llit d’advocat i mantega de vi blanc DO Penedès
Principal
Entrecot de vedella amb guarnició de patates, formatge de cabra i reducció de vi de Porto.
Postres
Copa Aloha (recepta secreta per a llevar-se els dits)
Una consumició inclosa
Preu per persona: 27,00 € (IVA inclòs)
EL VIAGROT. Plaça Pere Quart, s/núm. Reserves: 699 89 11 77
Dinar i sopar gastronòmic Verema El Viagrot
(Divendres 4, dissabte 5 i diumenge 6 de setembre)
A escollir dos plats entre:
Amanida de formatge de cabra caramel·litzada
Arròs del mar cubellenc
Sardines a la brasa el Viagrot
Assortiment de carns a la brasa estil argentí
Pop a feira
Postres
Pastís gelat de tiramisú o cafè
Una consumició inclosa
Preu per persona: 24,00 € (IVA inclòs)
ONA BEACH CUBELLES OBC. Passeig de la Mar Mediterrània, 36. Reserves: 669 64 71 80
Sopar gastronòmic Verema OBC
(Divendres 4, dissabte 5 i diumenge 6 de setembre)
MENU PER A 2 PERSONES
Primers
Amanida de formatge de cabra
Patates braves casolanes
Segons
Espeto de gambot
Espeto de sardines
Beguda: Ampolla de vi blanc DO Penedès Freye o ampolla cava Mistinguett brut nature. Cafès inclosos
Preu per persona: 22,00 € (IVA inclòs)
LA SALSETA. Carrer Major, 8
D'ALMA. Carrer Passatge Vilaseca, 11
LA TRATTORIA DEL MAR. Passeig de la Marina, 22