Plaça del Castell, Corral d’en Cona, Rocacrespa, Can Foix
Fàcil. Cal vigilar el tram de carretera i les hores puntes de sol.
Durada: dues hores a peu, anada.
95% Pedalable. Carregueu la bicicleta quan creueu el riu Foix.
Aquest itinerari que en principi pot no semblar gaire atractiu, perquè passa per una zona molt urbanitzada de Cubelles, amaga tanmateix diverses sorpreses. Al llarg del trajecte anireu descobrint petits racons, com la pineda que es creua en deixar el carrer dels Garrofers a la urbanització del Corral d’en Cona, els camps de conreu de la zona del Ricreu o, més endavant, després de la masia del Salze, les vinyes verdes a l’estiu i el marge de pedra seca d’origen fàcilment endevinable, ja que les formes arrodonides el delaten.
El camí de Rocacrespa guarda també troballes inesperades. Primer veureu uns exemplars de roure magnífics i darrere seu, a l’altre costat del Foix, tres pins que sobresurten de la resta, i quan avanceu una mica més, ensopegareu amb la tirolina de cable, que encara conserva la politja on es carregava el pes i la roda per recuperar-la.
Després de Rocacrespa i a l’altre meandre del riu, trobareu Can Foix (antigament mas Cucurella). És una masia catalana del segle XVI, amb un pou de glaç en molt bon estat, situada en un entorn magnífic, on podreu fer un descans a l’ombra de les moreres, perquè aquesta casa de colònies, oberta tot l’any, ofereix moltes possibilitats: allotjament sense cuina, pensió completa, estades familiars i altres activitats, com ara una excursió al cim de la Talaia, fer un passeig pel pantà del riu Foix, sortides d’un dia, etc., i tot això amb el millor tracte personal.
A la tornada, que pràcticament és pel mateix camí d’anada, després de veure uns exemplars de garrofers pel camí, us apropareu a Cubelles pel Molí de la Palma i entrareu al poble pel carrer dels Horts fins a la plaça del Castell, on hi ha l’exposició permanent dedicada al pallasso Charlie Rivel. Sens dubte un itinerari ben complet!