2024_Jornades Europees de Patrimoni
TEMES: Cultura, Festes i tradicions, Interès general, Entitats, Turisme
Divendres 11 d'octubre
- 18.00 h. Al Centre Social, inauguració Jornades de Patrimoni. A càrrec de Rosa Fonoll, Alcaldessa, i Renata Bedós, regidora de Cultura, Patrimoni i Memòria Històrica.
- A continuació, presentació del Quadern cultural “Setmana cultural 50 edicions (1975-2024)”, a càrrec de Joan Vidal, president del GEC Amics del Castell.
- Seguidament, projecció de la gravació “La riuada del 1994”, d’Isidre Rosell, amb motiu del 30 aniversari de la gran riuada que es va endur el pont de la carretera sobre el riu Foix. A càrrec de Núria Jané, arxivera municipal.
- 20.00 h. Als Safareigs municipals, concert de la coral Espiga XXI.
Dissabte 12 d'octubre
- 10.00 h. Al Pati de Ponent del Castell, taller URBAN SKETCHING. L’Urban Sketching és una tècnica de dibuix que busca plasmar un objecte o un paisatge d’una manera ràpida. Organitza: Crea Cubelles. Places limitades. Inscripció prèvia aquí.
- 10.00 i 12.00 h. A la plaça del Castell, visites guiades a l'Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel i a la planta noble del Castell. Places limitades. Inscripció prèvia aquí.
- 12.00 h. Als Safareigs municipals, espectacle de titelles amb Galiot Teatre i les titelles Palla, Fusta i Pedra. Basat en el conte “Els tres porquets”. Durada aproximada: 50 minuts.
- 19.00 h. Als Safareigs municipals, concert de música clàssica a càrrec del duet Eudamonia Ensemble de flauta travessera (Meritxell Carbonell) i contrabaix (Esteve Colomés). Durada aproximada: 60 minuts.
Diumenge 13 d'octubre
- 9.30 h. A la plaça del Mercat, caminada "El patrimoni natural de Cubelles". Des de la plaça del Mercat, recorregut per diversos camins municipals fins a Puigdetiula, amb la guia i les explicacions de Josep Manel Àlvarez, doctor en Biologia de la Campa Fayós. Josep Manuel és doctor en Biologia i Ciències Naturals i catedràtic de Biologia de l’Institut Camí de Mar de Calafell. Membre del Grup d’Estudis Cunitencs, és un dels autors dels diferents fulls de la sèrie del Mapa de Vegetació de Catalunya, encarregat per la Generalitat de Catalunya. L’any 2004 va rebre el Premi d’Investigació botànica Font i Quer, de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, amb el treball “Vegetació del massís del Port”, que fou editat en un llibre el 2005. En diverses ocasions ha col·laborat amb el GEC Amics del Castell fent conferències o caminades didàctiques.
Durada estimada: 3 hores.
Cal portar calçat còmode, aigua i crema solar.
-
Mes de celebració:
Octubre
Centra els elements al mapa