El ple aprova una modificació pressupostària per més de 530.000€

22 de juny de 2016


La majoria dels grups aproven sol·licitar novament a Ensenyament la construcció de l’INS les Vinyes



El ple del mes de juny, que va tenir una durada propera a les sis hores, va tirar endavant la modificació pressupostària per poder fer front a algunes de les principals inversions previstes per al 2016. Un Ple que va servir per cobrir la vacant deixada al PPC després de la renúncia per motius professional de José Ramon Palomo, que va ser substituït per Isabel Soler García.

 

La majoria del Ple (UC11-RCat, ERC, ICV, PSC, PPC, CiU i Cubellencs) va donar suport a la proposta de l’executiu local de demanar un préstec a la Diputació (175.000€) i un a una entitat financera (303.909,23€) que han de permetre, entre d’altres, fer inversions en enllumenat (105.000€), el compliment del Pla d’Accessibilitat (86.346,62€), la rehabilitació dels safareigs (83.599,35€) obres al cementiri (60.000€), l’adequació paisatgística del riu Foix (30.000€) i la compra de contenidors (20.000€). Només Cubelles Sí es Pot, que es va abstenir, i Guanyem Cubelles, que hi va votar en contra pel fet de finançar-les amb crèdit i no amb romanent de tresoreria, no van donar suport a la proposta (veure la modificació complerta).

 

Aquesta no va ser la única modificació pressupostària debatuda pel Ple, que també va aprovar-ne una per tal de poder atorgar subvencions a entitats, organismes i federacions aquest any 2016, ja sigui de forma nominativa o per concurrència competitiva.

Reclamació per l’Ins Les Vinyes

El Govern municipal va portar a aprovació la petició al departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya de la construcció d’un nou institut a Cubelles, després de la visita realitzada per la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament el mes de maig.

 

El procés de construcció de l’INS Les Vinyes en uns terrenys propers a l’escola Charlie Rivel va començar l’any 2012, quan el Ple va aprovar inicialment de forma unànime la creació d’un nou sector de sòl urbanitzable situada al costat de la zona d’estacionament de la Pl. del Mercat. Aquest acord, que posteriorment es va aprovar provisionalment el desembre de 2013, no es va poder ratificar definitivament perquè va ser desestimat per la Comissió d’Urbanisme de Barcelona (CUB) l’abril de 2014. La denegació de la CUB es basava en motius tècnics, del tot subsanables, i en la manca de compromís del departament d’Ensenyament de construir l’institut. Malgrat que es podien haver presentat al·legacions als defectes tècnics i haver reclamat a Ensenyament el compromís de construir el centre de secundària, el Govern municipal encapçalat per Mònica Miquel va decidir renunciar al projecte.

 

L’acord del Ple del mes de juny, que va tenir el suport dels grups d’UC11-RCat, ERC, ICV, PSC, PPC, CiU i cubellencs, suposa reiniciar el procés per reclamar l’anhelat institut de secundària Les Vinyes, que des de fa deu anys ocupen uns mòduls prefabricats a la Mota de Sant Pere, just al costat de l’INS Cubelles. El document, a més, torna a apostar per la ubicació al costat de l’escola Charlie Rivel, tal com es va aprovar l’any 2012.

 

Dins de l’apartat urbanístic, el Ple va aprovar el Text Refós de la modificació puntual 03/2013 del Pla General, consistent en la modificació d’usos en sòl no urbanitzable. Aquest document s’adequa així a la legislació vigent, ja que la normativa local està desfasada atès que el planejament urbanístic ve del 1983. Els usos que llavors no es preveien, com la restauració i el turisme rural, entre d’altres, ara queden adaptats a l’actual llei d’urbanisme que sí que incorpora.

Les mocions polítiques

La moció presentada per ICV sobre les titulitzacions hipotecàries, amb la participació de Micaela Ruiz en nom l’entitat Cubelles Som Tots i Ni Dación Ni Pago, d’acord amb el Reglament de Participació Ciutadana, va ser aprovada per totes les forces municipals, a excepció del PP, que es va abstenir de votar.

 

En canvi, no va prosperar la moció presentada per Guanyem Cubelles per la municipalització de les llars d’infants municipals. Tot i que els grups de Govern (UC11-RCat, ERC i ICV), el PSC, PPC, CiU i Cubellencs van votar deixar el punt sobre la taula, el Govern es va comprometre a fer un informe tècnic sobre la viabilitat de l’opció de municipalitzar les llars d’infants des del punt de vista jurídic, tècnic, econòmic i laboral.

 

El Ple també va rebutjar les mocions de Cubelles sí es Pot per la utilització dels patis fora de l’horari escolar i la recuperació de la pista de futbol i bàsquet del Parc de Santa Maria. En el primer cas, la majoria dels grups municipals van veure complicada la proposta tant per la compatibilitat d’aquests usos amb l’activitat escolar ordinària de les instal·lacions com pels costos econòmics que se’n derivarien per la vigilància i neteja dels espais per tal que no alterés la normal activitat escolar.

 

En la segona, tots els grups van referir-se al posicionament dels veïns del barri de Santa Maria que, a través de la seva associació veïnal, va fer arribar un escrit demanant que es mantingui l’actual configuració de l’espai. L’associació considera que l’eliminació de la pista esportiva va permetre acabar amb els conflictes de convivència que asseguren hi havia al barri amb la pista esportiva en funcionament. Davant d’aquest posicionament, tots els grups municipals van decidir votar-hi en contra i obrir algun debat amb el veïnat per veure si es poden realitzar algunes modificacions que permetin fer un ús més raonable de l’espai d’educació vial, que totes les formacions van coincidir en afirmar que es troba en desús.


  • Quadre d'inversions ple juny 2016
  • Intervenció Micaela Ruiz ple juny 2016
  • Pressa possessió Isabel Soler

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023