La desembocadura del Foix continua guanyant valor natural

17 de gener de 2014


Espècies autòctones estan repoblant un espai que pretén convertir-se en zona d’interès turístic



La regidoria de Medi Ambient es mostra molt satisfeta dels primers resultats arran de la retirada de la fauna no autòctona de la desembocadura del riu Foix. En declaracions a Ràdio Cubelles, tècnics de la regidoria apunten que els resultats són molt evidents i això també ha ajudat a convèncer i a canviar la percepció d'alguns veïns reticents amb els canvis.

 

Aquesta mesura ha fet guanyar valor natural a aquest espai protegit en pocs mesos, ja que a la zona de la desembocadura ja s’ha detectat la presència de diferents espècies d’aus autòctones com el martinet ros, el martinet de nit, el martinet blanc, bernats pescaires i ànecs collverd. També s’han pogut apreciar exemplars d’agró blanc, una oca del Nil i gripaus corredors, una espècie protegida que habita a les parts altes dels rius.

 

Objectius 2014

Malauradament, també s’ha hagut de lamentar la mort d'un exemplar de bernat pescaire i la desaparició de la seva parella. La causa de la mort va ser un fil de pescar. Per aquest motiu un dels principals objectius de la regidoria de Medi Ambient pel 2014 serà aconseguir regular, tant com sigui possible, la pesca de la desembocadura per permetre el desenvolupament natural de la fauna. Els altres reptes per aquest any són augmentar la protecció de l'espai i la seva fauna, i retirar l'enllumenat de la zona protegida.

 

Zona d’interès turístic

L'Ajuntament, a més, ha pactat un calendari i unes zones perquè un ramat de cabres pasturi per la desembocadura sense malmetre la vegetació autòctona ni la seva fauna. Amb tot plegat es vol aconseguir mantenir un ecosistema únic que pugui generar interès turístic a la llarga i que podria optar a rebre subvencions de la Generalitat en un futur.


  • Foix 3
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023