Programa d'actes
Divendres 9 de setembre
A la pl. del Mercat
19.00h. Inauguració oficial de la XXIX Festa de la Verema
Inauguració amb la participació de les colles de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles: la colla de Gitanes amb motiu del seu 20è aniversari i de La Draga amb motiu del seu 25è aniversari, que acompanyaran la comitiva fins la pl. del Mercat i faran una exhibició.
Obertura dels estands
20.00h. Activitats infantils
21.00h. Lliurament dels Premis Pàmpols 2016
A continuació:
Arribada del carro amb les portadores de raïm i els trepitjadors
Amb la col·laboració de l’Associació del Tres Tombs de Cubelles
Tradicional Trepitjada de Raïm
Amb la col·laboració d’en Josep Cuscó i acompanyat dels nens i joves de la vila
Tast del primer most
Tot seguit, Grup de dansa de Vilanova
Amb motiu del seu 75è aniversari. Oferiran un recull del seus balls més tradicionals com l’hereu riera amb l’exhibició de dansaires saltant sobre una creu que se sustenta sobre vasos de vi
A continuació, acte de proclamació del Pubillatge de Cubelles 2016
00.00h. Concert a càrrec de Roba Estesa
Dissabte 10 de setembre
Matí. A la pl. del Mercat
10.00h. 16a Trobada de Col·leccionistes de Plaques de Cava
A càrrec de l’Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava de Cubelles
De 10.00 a 12.00h. a l’escenari, activitats:
12.30h. Concert Vermut amb Kikus Costa
13.00h. Concert Vermut amb Pau Alabajos
Activitats infantils
Durant el matí a la plaça del Mercat
Jocs gegants relacionats amb la Verema: Trencaclosques, els gotims equilibristes, punteria, llançament espardenya, al cub!, del raïm a la taula, jo de gran vull ser viticultor!...
Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel
11.00h. Visita a l’Exposició i Passejada Guiada amb un Toc de Verema
L’itinerari finalitza a la plaça del Mercat amb una copa de cava
Centre Social
12.00h. Tast de Vins
Cal inscripció prèvia a la Oficina de Turisme. Places limitades.
Preu tast: 3€
12.30h. Vermut Literari
Presentació del llibre El Baile de Los Negros d’en Xavier Borrell.
Tarda. A la pl. del Mercat
19.00h. Activitats infantils:
Ball social Country Line Dance
A càrrec de “Cubelles Line Dancers”
20.00h. Concert amb Últim Cavall
22.00h. Concert amb Joan Rovira
24.00h. Ball amb l’Orquestra All i Oli
Activitats paral·leles durant els dies 9 i 10 de setembre
Exposició d’Eines de boter a càrrec de Francesc Pujadas (140 peces)
A l’exposició hi poden trobar 12 peces de finals de 1800, d’un antic boter que hi havia a la platja de Vilanova que al 1860 les botes les recollien del vi del Penedès i del Garraf i les enviaven cap a Cuba i Filipines.
Exposició Alambi a càrrec de Carles Domínguez Lopez.
Demostració d’oficis i eines a càrrec dels artesans cubellencs:
Presentació de les plaques de cava de la Festa de la Verema 2016 a la carpa de Turisme.
Signatura de llibres d’autors del cicle Cubelles Noir al seu estand
Mercat d’artesà i de pagès
DEGUSTACIONS
Vi/CAVA
Celler Pic & Jazz
Celler de Vins, música en directe i bon menjar en un ambient únic a Cubelles.
Caves Naveran, Caves Rovellats, Caves Conde de Valicourt.
La Bodegueta del Centre
Bodega de Cubelles on es pot tastar vins de Catalunya i d’Espanya i bons embotits.
Cava: Caves Munné
Vi: Vinos del paseante (Rioja, Rueda, Priorat i Bierzo)
Botiga QUÈ BO
Botiga gastronòmica de Cubelles regentada per la tercera generació de la família Granell. Una botiga especialitzada en el menjar i en una amplia selecció de vins i caves del territori.
Caves Cuscó Berga
Des de finals del segle XIX, la família Cuscó i Esteve practica la viticultura de forma artesanal elaborant
els seus propis vins i caves. Va ser l’any 1985 en què Josep Cuscó Berga i els seus fills van aconseguir,
amb molta dedicació i esperit de superació, edificar el celler actual.
Cava: Brut Natura Reserva “Premium
Vins: Rosat Merlot 2015, Muscat d’Alexandria 2015, Merlot/ Ull de Llebre 2014
Maset del Lleó
Tota una dedicació familiar que ha sabut cultivar, generació rere generació, vins i caves amb la tradició i la qualitat de les nostres terres. Des de 1777 el celler Maset del Lleó es troba al bell mig de l'Alt Penedès.
Vins i caves DO Penedès
Cava Gabarró
Celler ubicat a Piera que produeix caves i vins DO Penedès.
Cava: Brut Nature Ana Gabarró.
Vi: Montrodó rosat, negre i blanc.
Cava Rosell Mir
La família Mir cultiva la Finca Can Guineu de Subirats des del S. XV, on s’hi conserva un dels més complerts arxius d’agricultura catalana. En Josep Ma Rosell i Mir, pèrit agrícola com tots els seus avis, és el continuador de la tradició familiar del cultiu de la vinya i de l’elaboració de vins de les finques del Maset i del Pla de la Creu.
Cava: Brut Nature Reserva Can Guineu
Puig i Batet
Petita empresa familiar especialitzada en l’elaboració artesanal de vins. En concret, actualment ofereixen quatre vins, el Blanc “Xic”, el Rosat “Fer el trago”, el Negre “Vibacu”, i el Negre Criança, “Petit Roc”.
Amb el conreu de la finca del Corral d’en Massó s’han recuperat unes vinyes amb gairebé 100 anys d’història en unes terres properes al mar i a la muntanya.
Lo Vi de Batea
A finals de 1950 és quan un grup de viticultors de Batea conscients de la importància social i econòmica que representava el cultiu de la vinya decideixen fer un pas endavant unint voluntats i recursos en la creació de Celler Batea. En un context general de precarietat, els 101 viticultors fundadors de Celler Batea van construir les instal·lacions originals a la vegada que conreaven les vinyes culminant al 1961 amb l’elaboració de la primera anyada, constituint el primer pas d’un llarg camí fet fins avui.
DO Terra Alta. Merian Blanc, Merian Negre, Primicia Crianza 2014, Primicia Chardonnay 2015, Vallamdor Rosat, Naturalls Mer Blanc Ecològic, Naturalls Mer Negre Ecològic.
GASTRONÒMIQUES
Buti&Farra
Plats: Botifarra al cava, Botifarra de xató. Pa de pagès Artesà.
Celler Pic&Jazz
Plats: Mandonguilletes al cava, costelles al cava.
Che Chiringo
Plats: Empanades Argentines, ‘Piadinas’, Xoriços criolls amb salsa ‘Chimichurri’
La Bodegueta del Centre
Plats: Ració de formatge ‘Ciudad de Sansueña’, ració de pernil ibèric de Guijuelo. Ració de pa de coca del Maresme.
Mesón Barbacoa
Plats: Botifarra a la graella amb all i oli, tira de costella adobada a la graella, porc senglar al curry, xoricets al vi blanc del Penedès.
Racó d’en Pinilla
Plats: Fideuà, cargols tomaquera, cargols a la llauna.
El Xiringuito de Dieguito
Postres: Sorbet de llimona al cava, gelats artesanals i granissats, batuts, crepes, gofres i cafès.
Copa Commemorativa: 1,5€
Les degustacions es vendran directament als estands.
Col·laboradors
Francesc Pujadas i Altero
Anselm Cabús i Torra
Virgilio Serna i Rillo
Carles Dominguez
Josep Cuscó i Martí
Robert Monzonis i Gómez
Xavier Toscano i Granell
Agrupació de balls populars
Associació Col.leccionistes de Plaques de Cava de Cubelles
Cubelles Noir
Cubelles Line Dancers
Associació Recreativa l’Aliança
Associació Tres Tombs
Grup de dansa de Vilanova
Escola de Dansa Eva Film
Academia Kid&Us
Associació Activa’t
Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel
Tegar
Ventall
Radio Cubelles
Finques Ferrer
Jardiland