Xató de Cubelles

TEMES: Turisme

Ingredients per a la salsa:

  • 2 alls
  • 15 gr. de pinyons
  • 40 ametlles
  • 15 avellanes torrades
  • 8 nyores escaldades
  • 1 molla de pa
  • vinagre al gust
  • oli a voluntat
  • sal

Ingredients per al plat:

  • 2 escaroles
  • 300 gr. de bacallà dessalat i esqueixat
  • 150 gr. de tonyina dessalada i esqueixada
  • 12 filets de seitó dessalats
  • olives arbequines negres

Elaboració:

  1. Piqueu en un morter els grans d'all amb la sal, perquè no saltin.
  2. Un cop ben aixafats, aneu afegint els pinyons, les ametlles i avellanes, treballeu-lo fins que tot plegat formi una pasta homogènia.
  3. Raspeu la part interior de les nyores escaldades i afegiu la polpa obtinguda al morter.
  4. Un cop homogeneïtzat, poseu-hi la molla de pa amb vinagre, una mica escorreguda, i continueu treballant-ho.
  5. Un cop llest, afegiu lentament oli mentre es remena, també lentament, per donar a la salsa la consistència volguda.
  6. En una plàtera, col·loqueu l'escarola ben escorreguda, poseu sal, oli i salsa, remenant-ho bé i servint-ho desp´res en plats.
  7. Després ho acompanyeu amb la tonyina, el bacallà, els seitons i les olives. Deixeu que cada comensal, al seu gust, s'hi posi una mica més de salsa.


  • Xató de Cubelles

Documentació adjunta

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023